Hidrolat kadulje

HIDROLAT KADULJE

 

Još jedna biljka koja je odlična za smanjenje perutanja vlasišta je kadulja .

Ona ima jako antibakterijsko  i antifungalno  djelovanje pa će uništavati i bakterije i gljivice koje mogu prouzročiti upalu kože i time perutanje.

Kadulja jača kosu  djeluje protiv prhuti te joj daje visok sjaj . Između ostalog, djeluje i na samu upalu svojim protupalnim djelovanjem smanjuje svrbež i crvenilo  te otklanja iritaciju vlasišta. Budući da ima i regenerirajuće djelovanje, brzo će zacijeliti sve moguće rane nastale uslijed perutanja. 

 Hidrolat kadlje je posve prirodan proizvod koji nastaje destilacijom biljnog materijala kadulje. On je zapravo kondenzirana vodena para koja u sebi sadrži molekule eteričnog ulja, odnosno otopljene biljne komponente kadulje, zadržavajući sva svojstva same biljke, što uključuje i njenu ljekovitost.

Hidrolat kadulje posve je prirodan proizvod, nije agresivan i ne sadrži alkohol ni konzervanse pa se bez rizika može često upotrebljavati. Hidrolat ljekovite kadulje pored primjene za kosu i vlastište ima i razne druge primjene.

Hidrolat ljekovite kadulje klasik je u prirodnoj kozmetici i fitoterapiji.

 


Naročito se preporučuju osobama za problematičnom masnom kožom, sklonom aknama. Također, pozitivno djeluju i kod drugih oboljenja kože, kao što su – gljivične infekcije, ujed insekata i slično.

Svoju primjenu pronalazi i u proizvodima za njegu kose i vlasišta. Potiče rast kose i daje joj sjaj i zdrav izgled. Smanjuje znojenje.


Hidrolat kadulje izniman je stimulator limfe te njezin čistač. Zato je dobro, pogotovo kada smo bolesni, hidrolatom namazati limfne čvorove jer se u njima nakupljaju razne bakterije, virusi i toksini, a hidrolat kadulje tu pomaže u njihovoj neutralizaciji.


PAKIRANJE:150 ml / 50,00 kn

Sastav: Flower Water Salvia officinalis

50.00HRK
Kataloška ozn. 0036
Brzi pogled

Filter po cijenama


0 1000 0.00 HRK Do 1000.00HRK

Filter po kategorijama

Novosti direktno na vaš mail!